0 kr0.00

Handlevogn

Ingen produkter i handlekurven.

Fuglebutikken, leverandør av alt til fugl

Gratis frakt over 500,-

Returrett

Rask levering

Nettbutikken for selskapsfugler, tropefugler eller burfugl om du vil.

Det er noen hundre tusen burfugler i Norge.

Undulater i Norge

Burfugl, tropefugl eller selskaps-fugl dersom du synes det er et bedre ord, -trenger masse leker, riktig ernæring og store gode bur å sove og bo i. Undulaten er den mest populære fuglen i norske hjem, mye fordi den lett blir tam, er lett å holde og kan lære enkelte ord, men også kanarifugler, finker og større papegøyer er populære tam-fugler i Norge.

Grå jako-papegøyen, eller grå-papegøyen, som den også heter, er en av verdens mest populære papegøyer. 

Grå Jacko

Papegøyer er populære også for den velkjente evnen de har til å imitere menneskers språk. Forskerne mener at fuglene imiterer lyder for å kunne henvende seg til bestemte individer. Papegøyer har et høyt utviklet kommunikasjonssystem, og de kan imitere de individuelle kontaktlydene til andre i flokken. Det fungerer litt som å bruke en annen persons navn.

Hold av burfugler
Undulater, Kanarifugler og slike fuglearter er takknemlige burfugler og lette å holde hjemme. Man bør imidlertid være oppmerksom på at fuglene trives best i par eller i flokk.

Fugler er familie-dyr og lever i naturen i store flokker. Ved å anskaffe deg fugler blir du og din familie den nye flokken. Vi anbefaler at du har flere fugler, spesielt dersom dine fugler er en del hjemme alene. Da kan de leke med hverandre, vaske seg og spise sammen – opplevelser som dessverre ikke kan erstattes av oss mennesker.

Å holde én burfugl alene har ingen fordeler. Fugler som bor alene blir psykisk syke, ensomme og distrée. Fugler blir ikke tammere ved å være alene slik man trodde tidligere. Fuglens aggressive spill med leker, speil og mat-skåler, er et tegn på at fuglen din ikke trives.

Ara papegøye
Fugler trives ikke alene

Skal du kjøpe en fugl til? Hva er da viktig?
Er fuglen din ensom, så kjøp flere fugler. Langsomt og forsiktig vil fuglen din venne seg til sitt nye familiemedlem og du vil se at den med tiden gleder seg over flokk økningen. Hvis den nye fuglen er av samme alder og kjønn som din forrige fugl, minimerer du potensiell aggresjon mellom fuglene.

Det er også mulig å gå til anskaffelse av en fugl som ikke er av samme art som den du allerede har. Du bør da likevel være oppmerksom på at ikke alle fuglearter som kan holdes som kjæledyr kommer overens med hverandre. Hvis det oppstår konflikter, kan mindre fugler bli skadet betydelig fortere enn større fugler, så ta det med i vurderingen når ny fugl kjøpes. 

Mange fugleeiere oppdager at fuglene blir både vakrere og sprekere, når de trives i burene sine.

Mange burfugler lider dessverre av feilernæring. Fugler i vill tilstand bruker all sin tid på skaffe mat.

Best med pellet

Du trenger ikke å gi tilskudd til en fugl som går på pellet, men fuglene må lære å spise fôret. Fugler som er vant til å “selektere” det de liker best fra frø blandinger kan bruke tid på å venne seg til å spise pellet. Det er veldig viktig at fuglen ikke går inn i en sultestreik. Fugler har så høy forbrenning at hvis de sulter over 24 timer kan de dø!

Vannet til fuglen må være av god kvalitet. Vannkoppen må vaskes hver dag og vannet skiftes.

Parakitt

Få tilsendt nyheter og gode tilbud fra oss.

La oss holde kontakten!

Vi vil gjerne at du blir med i flokken vår, så kan vi holde deg oppdatert med våre siste nyheter og gode tilbud.

Fuglebutikken logo